Vi sparer energi med Microtemp Sentralstyring

Nå blir det kontroll på energiforbruket og temperaturen i boligmodulene våre! Vi har installert Microtemp Sentralstyring fra Micro Matic, som gir oss full kontroll og oversikt over hvert enkelt rom!

 

Med ca. 200 boligrom, fordelt på fire boligmoduler på Fitjar og i Grunnavågen, var potensialet for innsparing stort. Vi har sammen med Årskog Elektro installert Microtemp Sentralstyring på 64 rom på vår boligmodul ved verftet og på 44 rom på vår boligmodul i Årskog. Planen er å installere på de to siste modulene i løpet av våren 2023.

— Jeg er helt sikker på at varmen fungerer som den skal. Vi har fått noen kommentarer fra beboerne og har justert varmen deretter, sier Stein Gunnar Halleraker, logistikk og HMS-ansvarlig.

Dette er Microtemp Sentralstyring >>

Stor aktivitet og mange beboere

Vi skal levere hele fire nybygg i år, i tillegg til mange servicejobber. Dette tilsvarer stor aktivitet på verftsområdet, som igjen betyr mange beboere i boligmodulene. Disse skal selvsagt ha det godt og varmt!

— Men temperaturen trenger ikke å stå på 28 grader midt på dagen, mens vi er på jobb. Med sentralstyringssystemet justeres dette automatisk, slik at vi sparer strøm der vi kan. Og så er det selvsagt mulig å overstyre systemet og heve eller senke temperaturen med termostaten på rommet, innenfor forhånsdefinerte grenser, lover Halleraker.

En svært god investering!

Årskog Elektro installerte Microtemp Sentralstyringssystemet på den første boligmodulen, systemet på den andre boligmodulen ble installert av våre egne elektrikere, da vi hadde kapasitet da.  

—  Vår dyktige elektroarbeidere installerte sentralstyring på boligmodul nr. 2 svært raskt og effektivt. Det gikk mye raskere enn det første bygget, ettersom vi nå visste hvordan dette skulle gjøres. Nå skal vi teste systemene en liten stund, men jeg regner med vi snart installerer på de to siste byggene, avslutter Halleraker.

— Vi heiser ikke flagget helt til topps enda, men magefølelsen min sier meg at dette er en svært god investering!

Les mer om systemet: Microtemp Sentralstyring fra Micro Matic Norge >>