Kystverkets grønneste miljøflaggskip er overlevert!

I dag, 1 oktober ble FMV47 «OV Hekkingen» overlevert til Kystverket. Samme dag er båten på vei til Kystverkets hovedbase i Ålesund for utrustning og oppøving til hovedoppgavene som er vedlikehold av fyr og sjømerker og oljevern. Båten er av HFMV designet HFMV H0450, som Heimli Ship Design As og Fitjar Mekaniske Verksted As står bak.

Den 4 båten FMV leverer til Kystverket

Dette er den fjerde båten FMV leverer til Kystverket av et totalt flåtefornyingsprogram på inntil 6 fartøy. Vi har hatt et godt samarbeid med rederiet og byggetilsyn under prosjektet.

 

Fartøyet har den mest komplette hybridløsning for miljøvennlig energiproduksjon og framdrift som finnes på markedet i dag. Den har en tilpasset dieselmotor fra RRM Bergen Engines, som produserer elektrisk kraft etter behov. Der er en stor batteripakke på 2000kWh som alene kan drifte båten en hel dag under normal seiling og arbeidsoperasjoner inkl. dynamisk posisjonering.

For fremdrift har båten nyutviklede permanent magnet thrustere fra Kongsberg Maritime (KM). KM har også levert et komplett styre og overvåkingssystem for båten.

Skroget er utformet for å gi maksimal lastekapasitet og minimal motstand i sjøen. Det har blitt en meget stabil og sikker arbeidsplattform.

 

Søsterskipet til FMV40 OV Ryvingen

Det nye miljøflaggskipet har en lengde på 46,6 m og en bredde på 12 m. Det er søsterskipet til miljøprisvinnende OV Ryvingen som ble levert fra FMV i 2018, med byggenummer FMV40 - og er oppgradert med det aller siste innen batteri- og miljøteknologi.
Båten har kraner og vinsjer og uttak for strøm, vann og luft for at Kystverket skal få utført alle sine oppgaver langs kysten. 

Båten har fått en smakfull innredning med meget høy komfort for mannskapet. Det er lagt særlig stor vekt på støyisolering internt i båten. Etter gjennomført vellykket prøvetursprogram framstår båten med meget gode resultater.

OV Hekkingen skal gå i tjeneste i Midt-Norge.
 
Vi takker for oppdraget og ønsker båt og mannskap lykke til.