FMV54 FDA MIMMI er overlevert!

Vi på Fitjar Mekaniske Verksted AS (FMV) er utrolig stolte over å fortelle at FMV54 FDA MIMMI er overlevert til Finnsnes Dykk & Anleggservice AS. Dette er vårt første rene FMV-design, og rett og slett en vanvittig tøff båt om vi får si det selv!

KOMPLETT PÅ FITJAR

Fartøyet av Senjaklassen, FMV34W, har en lengde på 34,05 m og en bredde på 12,60 m og er innredet for opptil 7 personer. I tillegg til rent FMV Design er fartøyet også bygd komplett på Fitjar.

Dekksareal: 215 m2.
Brutto tonnasje: 499 BRT
Klassenotasjon: DNV +1A1 Battery (Power) E0
Batteri-hybrid motorkonfigurasjon med hovedmotor 1370 bkW, og aux 950 ekW.
Batteripakke: 1445 kWh.
Dekksutstyr: Kraner1 x PFM 4500 (330 tm), 2 x PK150002 (104 tm)
Vinsjer: Dobbel ankerhåndteringswinch på 40 og 80 tonn.
Ytelser: Fart: ca. 13.0 knop. Bollard pull: 40 tonn

MILJØVENNLIGE LØSNINGER

Rederiet er opptatt av miljøvennlige løsninger, fartøyet har derfor fått installert batteripakke og hybrid akselgenerator. Denne løsningen vil redusere motorenes driftstid vesentlig. Fartøyet er også utstyrt med elektrisk dekkspakke og vinsjer.

GODT SAMARBEID

Verft og rederi har hatt godt samarbeid tidligere ved bygging av både FMV 218 «Niklas», FMV 234 «Hans» og FMV 236 «Emilie». «Vi på FDA har vært veldig godt fornøyd med FMV, både «Berre goe folk» og «Berre goe båtar», og ser frem til nytt godt samarbeid» fortalte Keneth Larsen, eier og daglig leder i FDA ved kontrahering i fjor.

FINNSNES DYKK OG ANLEGGSERVICE

FDA AS er en maritim entreprenør med ca. 40 dyktige og serviceinnstilte dykkere, matroser og båtførere som har fokus på kvalitet, sikkerhet og miljø. Fartøyene har fast besetning med lang erfaring og bred kompetanse innenfor sine fagområder.

Finnsnes Dykk & Anleggservice AS ble etablert i 2002 av Keneth Larsen og er 100% eid av Keneth Larsen Holding AS. I starten var det i hovedsak dykkertjenester som ble levert. I 2008 ble den første servicebåten kjøpt inn, og samme år ble firmaet organisert som et AS. Fra 2008 og frem til i dag er det investert i flere servicebåter og en dykkerbåt.

FITJAR MEKANISKE VERKSTED AS

FMV er et framtidsrettet skipsverft som tilbyr nybygg, ombygging og service, basevirksomhet og prosjekteringstjenester. Gjennom FMV Goodfish satsingen har verftet prosjektert og bygd pelagiske fiskefartøy, brønnbåter, bløggebåter, arbeidsbåter og spesialfartøy. Mange av disse er bygd komplett i Norge.

AQUA-NOR 2023

FDA MIMMI ble kontrahert og offentliggjort på Nor-Fishing i Trondheim 2022, og setter nå kursen mot Aqua-Nor 2023.  Vi takker FDA for tilliten og ønsker samtidig velkommen til åpen båt på Skansen.