FMV218 Niklas er oppgradert med batteri

I april kom FMV218 Niklas tilbake til FMV. Fartøyet av Isdahl-klassen ble levert til Finnsnes Dykk & Anleggsservice i 2016, og kom nå tilbake for hybridombygging.
 
Niklas er en enskrogs arbeidsbåt utrustet og dimensjonert for tunge og utfordrende arbeidsoppgaver. Austevoll Elektro leverte dieselelektrisk fremdriftssystem i 2016, og har denne gangen levert batteripakke.  

Stor batteripakke

Finnsnes Dykk & Anleggsservice valgte en stor batteripakke på 1448kWh da de tok avgjørelsen om oppgraderingen. I tillegg til installasjon av batteripakke og batteridrive ble det også utført oppgradering av hovedtavle, diverse servicejobber og maling. Eksisterende alarmsystem og power management ble oppgradert og nytt energisystem ble integrert sammen med remote access løsning for fjerndiagnose og overvåkning.

Det å installere nye system i eksisterende fartøy er krevende når systemene griper tungt inn i hverandre, men installasjonen ble utført uten overraskelser og ferdigstilt som planlagt, takket være godt samarbeid med rederi og leverandører.

Fortsatt godt samarbeid

Geir Arne Isdahl har vært prosjektleder for ombyggingen og forteller:

 «Ekstra stas å få Isdahl-klassen tilbake til kai. Vi er stolt over at Finnsnes Dykk & Anleggsservice nok en gang velger Fitjar Mekaniske Verksted. FMV218 Niklas, FMV235 Hans, FMV236 Emilie og FMV54 FDA Mimmi er alle bygd på Fitjar, og vi holder på med bygging av FMV58 og FMV59 til samme rederi. Vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid»