Finnsnes Dykk & Anlegg har kontrahert nytt servicefartøy fra FMV!

Vi gleder oss over å fortelle at Finnsnes Dykk & Anlegg (FDA) har kontrahert nytt hybrid servicefartøy fra Fitjar Mekaniske Verksted. Fartøyet er av Senjaklassen, FMV W34M, og får verftets byggenummer 54. Designet er utviklet av FMV.


Det nye fartøyet vil ha dimensjonene 34,0 x 12,6 x 4,6 m, og innredes for opptil 7 personer.
Dekksareal: 215 m2.
Brutto tonnasje: 499 BRT
Klassenotasjon: DNV +1A1 Battery (Power)
Batteri-hybrid motorkonfigurasjon med hovedmotor 1370 bkW, og aux 950 ekW.
Batteripakke: 1445 kWh.
Dekksutstyr: Kraner: 1 x PFM 4500 (330 tm), 2 x PK150002 (104 tm)
Wincher: Dobbel ankerhåndteringswinch på 40 og 80 tonn.
Ytelser: Fart: over 13.0 knop. Bollard pull: 40 tonn

Rederiet er opptatt av miljøvennlige løsninger, og fartøyet får derfor installert batteripakke og hybrid akselgenerator. Denne løsningen vil redusere motorenes driftstid vesentlig. Fartøyet skal utstyres med elektrisk dekkspakke og vinsjer.

GODT SAMARBEID

Verft og rederi har hatt godt samarbeid tidligere ved bygging av både FMV 218 «Niklas», FMV 234 «Hans» og FMV 236 «Emilie». «Vi på FDA har vært veldig godt fornøyd med FMV, både «Berre goe folk» og «Berre goe båtar», og ser frem til nytt godt samarbeid» forteller Keneth Larsen, eier og daglig leder i FDA.  

FINNSNES DYKK OG ANLEGGSERVICE

FDA AS er en maritim entreprenør med ca. 40 dyktige og serviceinnstilte dykkere, matroser og båtførere som har fokus på kvalitet, sikkerhet og miljø. Fartøyene har fast besetning med lang erfaring og bred kompetanse innenfor sine fagområder.

Finnsnes Dykk & Anleggservice AS ble etablert i 2002 av Keneth Larsen og er 100% eid av Keneth Larsen Holding AS. I starten var det i hovedsak dykkertjenester som ble levert. I 2008 ble den første servicebåten kjøpt inn, og samme år ble firmaet organisert som et AS. Fra 2008 og frem til i dag er det investert i flere servicebåter og en dykkerbåt.


FITJAR MEKANISKE VERKSTED AS

FMV er et framtidsrettet skipsverft som tilbyr nybygg, ombygging og service, basevirksomhet og prosjekteringstjenester. Gjennom FMV Goodfish satsingen har verftet prosjektert og bygd pelagiske fiskefartøy, brønnbåter, bløggebåter, arbeidsbåter og spesialfartøy. Mange av disse er bygd komplett i Norge.

Fitjar Mekaniske Verksted AS takker for tilliten, og ser frem til et videre godt samarbeid.